Verhuurhypotheken

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan

Afspraak maken

Investeren in vastgoed kan JUIST in deze tijd kan goede rendementen opleveren. Investeer in panden voor de verhuur, in een woning voor je studerende kind of in een vakantiewoning. Natuurlijk kan JUIST ook helpen met het herfinancieren van woningen die al in bezit zijn. Onze adviseur vertelt je hier graag over in een vrijblijvend gesprek.

Het Proces

Verhuurhypotheek

Wanneer jij een woning koopt die bestemd is voor de verhuur, dan kun je dit ook financieren. De financiering gaat dan via een investeringshypotheek of verhuurhypotheek. De hoogte van de investeringshypotheek is maximaal 90% van de getaxeerde waarde in verhuurde staat. Laat je voor het aankopen goed informeren, óók over de huurprijs die je kunt vragen.

Vakantiewoning

Voor het aankopen van een vakantiewoning gelden net wat andere mogelijkheden. Houd er rekening mee dat er voor 70% gefinancierd kan worden middels een investeringshypotheek. Is de woning voor de verhuur of is het een tweede woning? Ook dit speelt mee in de financieringsmogelijkheden.

Herfinancieren

Natuurlijk is het ook mogelijk om de bovenstaande te herfinancieren. Dit kan je doen om lagere lasten te krijgen of om extra geld vrij te maken voor bijvoorbeeld de volgende investering.

Notaris

Zodra de geldverstrekker jouw aanvraag definitief akkoord heeft bevonden, moet de overdracht plaatsvinden
bij de notaris. Bij de notaris teken je twee documenten: de leveringsakte en de hypotheekakte. Na het ondertekenen van beide documenten krijg jij de sleutels van jouw droomhuis en begint de pret!

Kosten

Hieronder vind je een indicatie vankosten waar je rekening mee kunt houden:

Notariskosten:

€1.100

Advieskosten:

€3.150*

Taxatiekosten:

€950

Boete vervroegd inlossen:

Vraag bij je huidige geldverstrekker alvast een "proformaaflosnota" op

* Zie de indicatieve prijzen voor het advies op onze website

Plan een afspraak