Woonverzekering

Met een woonhuisverzekering heb jij bescherming tegen schade aan het huis. Schades kunnen worden veroorzaakt door bijvoorbeeld storm, inbraak of brand. Een woonhuisverzekering (of opstalverzekering) beschermt je tegen de financiele gevolgen van dit soort schades.
Woonhuisverzekering vergelijkenVoor woonhuisverzekeringen zijn er veel keuzes. Wat is er wel of niet gedekt bij een voorval, wat zijn de premies. Denk ook aan de snelheid van het afwikkelen van de schade en het oplossen van zaken wanneer verzekeringen elkaar overlappen. Wij helpen jou hier natuurlijk graag mee.
Kosten woonhuisverzekeringDe kosten voor een woonhuisverzekering worden betaald via een premie. Hoeveel premie je betaald, wordt onder andere bepaald door het materiaal waarmee je woning is gebouwd, hoe de woning is onderhouden, de locatie, de oppervlakte en de hoogte van jou eigen risico. De meeste verzekeraars gebruiken hiervoor een herbouwwaardemeter om de waarde van je huis te bepalen.
VerplichtWanneer jij een hypotheek afsluit, dan ben jij verplicht om een woonhuisverzekering af te sluiten. Heb jij een huurwoning, dan wordt dit geregeld door de verhuurder. Een inboedelverzekering is natuurlijk wel verstand, lees snel meer hierover.
Als jij een koopappartement hebt, dan zit de woonhuis in de meeste gevallen in de VVE. Vraag dit altijd na!