Je eigen woning ontgroeid en op zoek naar een grotere woning?

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan

Afspraak maken

Droom jij van méér vierkante meters? Of zoek je juist een kleinere, knussere woning?
Verwacht je gezinsuitbreiding? Of is er sprake van een relatiebreuk? Is er verandering in het jaarlijkse inkomen, positief of negatief? Er kunnen vele redenen zijn waarom jij wilt verhuizen. Samen kunnen we kijken naar wat nu maar JUIST ook in de toekomst bij jouw persoonlijke situatie past.

Wij gaan jou helpen bij het vinden van een nieuwe woning, afgestemd op jouw woonwensen. Omdat verhuizen al stressvol genoeg is, nemen wij graag een deel van het werk uit handen.

Het Proces

Oriëntatiegesprek

Bij verhuizen is van belang dat er gekeken wordt naar de huidige financiële situatie op het gebied van wonen. Er kan overwaarde op de huidige woning zijn ontstaan, welke je kan gebruiken voor het aankopen van een nieuw huis. Er zijn ook andere zaken waar rekening mee gehouden moet worden zoals de 'bijleenregeling' en fiscale regelgeving. Wil jij weten wat jouw maximale hypotheekbedrag is? Vertrouw niet alleen op de online tools, vraag een oriëntatiegesprek aan. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en zo zit je nergens aan vast. Naast de nieuwe woning denken wij graag met je mee over het behouden of verkopen van de huidige woning.

Hulp nodig bij je zoektocht?

Heb jij hulp nodig bij het vinden van een koopwoning of heb je hulp nodig in jouw biedproces?
JUIST heeft veel connecties met makelaars door het hele land.
Wij brengen jou geheel vrijblijvend in contact met een kundige makelaar uit ons netwerk.

Jouw droomhuis gevonden

Na een online zoektocht en enkele bezichtigingen is het eindelijk zover: je hebt jouw droomhuis gevonden! En nu? Er moet een bod worden uitgebracht bij de verkopende partij. Je wilt natuurlijk niet te veel (over)bieden, maar toch de woning in bezit krijgen. Ga je mét of zonder ontbindende voorwaarden bieden? En heb je nog geen aankoopmakelaar? Dan heeft JUIST de kennis in huis om jou hierbij te helpen.

Jouw bod is geaccepteerd

Gefeliciteerd! Jouw bod is het winnende bod gebleken en nu begint het hypotheekproces pas écht.
Tijd voor belangrijke keuzes: Welke geldverstrekker kies je? Hoelang zet je de rente vast? Voor welke aflosvorm kies je? Is de woning instap klaar of wil je gaan verbouwen? Na het schetsen van het financiële plaatje nemen wij óók de financiële risico’s met je door. Natuurlijk krijg je hierin advies. Hierna gaan wij een aanvraag doen bij de door jou gekozen hypotheekverstrekker. Deze geldverstrekker wil graag documenten zien om de aanvraag mee te onderbouwen. JUIST helpt jou met het verzamelen hiervan, zodat alles JUIST bij de hypotheekverstrekker komt en jouw aankoop definitief wordt.

Notaris

Zodra de geldverstrekker jouw aanvraag definitief akkoord heeft bevonden, moet de overdracht plaatsvinden bij een notaris.
Bij de notaris teken je twee documenten: de leveringsakte en de hypotheekakte.
Na het ondertekenen van beide documenten krijg jij de sleutels van jouw droomhuis en begint de pret!

Kosten koper

“Kosten koper”: je hebt er wellicht wel eens van gehoord, maar wat is het eigenlijk?
Dit zijn de kosten die jij als koper maakt voor het verkrijgen van jouw huis.
Hieronder vind je een indicatie van kosten waar je rekening mee kunt houden:

Notariskosten: €1.500
Advieskosten: €2.950*
Taxatiekosten:  €750 (en evt. taxatiekosten huidige woning)
Overdrachtsbelasting: dit is 2% van de koopsom
Onder bepaalde voorwaarden betaal je GEEN overdrachtsbelasting
Bankgarantie: €350
Nationale Hypotheek Garantie (NHG): Eenmalig 0,6% van de hypotheeksom
Dit kan alleen wanneer er een woning wordt gekocht tot maximaal €355.000

* Zie de indicatieve prijzen voor het advies op onze website

Plan een afspraak
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram